Friday, July 10, 2015

Гідроенергетика у Карпатах: міфи та реальність

А які міфи щодо гідроенергетики в Карпатах чули Ви? © WWF-DCPВи вважаєте, що міфи існували лише за часів давніх греків та римлян і вже давно канули в Лету? Аж ніяк! Нас і зараз оточують безліч міфів, створених для чиєїсь користі. Нас годують казками реклама, політики, державні органи та всі інші, кому це вигідно. А ми віримо, тому що не маємо достовірної інформації. У малої гідроенергетики теж є своя міфологія.
 
  • "Карпати – регіон з величезними можливостями для будівництва гідроелектростанцій, що допоможуть досягти енергетичної незалежності України"
  • "Малі ГЕС дають дешеву екологічно чисту електроенергію, котра допоможе покращити енергозабезпечення віддалених громад"
  • "ГЕС не несуть загрози довкіллю, не матимуть негативного впливу на населення і господарство"
 
Це лише кілька з «міфів» стосовно гідроенергетики у Карпатах, які розвінчуються в даній публікації. Дізнайтеся, чому і як малі ГЕС, як багатоголова гідра, назавжди руйнують природні багатства України. Який насправді вони мають вплив на довкілля? Чому в наші країні вони не є «зеленою» альтернативою спалюванню вугілля й газу? І ще багато цікавого.
 
Ця брошура містить інформацію щодо проблем, які виникають при розвитку гідроенергетики у Карпатському регіоні, зокрема при будівництві малих ГЕС, де екологічна шкода довкіллю здебільшого переважає економічну вигоду. Обговорено ряд існуючих «міфів» у гідроенергетиці Карпатського регіону, що їх використовують забудовники з метою отримання дозволів місцевих громад. Представлено альтернативні шляхи вирішення цієї проблеми для збереження водних ресурсів, рекреаційного потенціалу та біорізноманіття річкових коридорів.
 
Видання буде корисним для громадськості, науковців, управлінців, урядовців та усіх, хто цікавиться питаннями використання гідроенергетики, співпраці із громадами та збереження природи.


Read Full Story from WWF - Publication & Resources http://feeds.panda.org/~r/WWF/publications/~3/QzXjGw_AG7w/
This Post was Published first on panda.org

Latest Posts